maanantai 4. marraskuuta 2013

♡ Macaron time! ♡

1461609_10200866451530564_1021942573_n
Innostuimme äidin kanssa tekemään macaron leivoksia. Ajattelimme, että ne ovat tosi vaikeita tehdä ja että vain pieni virheliike voisin tuhota koko leivoksen. Netin keskustelupalstojen kauhukertomukset osoittautuivat kuitenkin melko perättömiksi. Yllätyimme kuinka yksinkertainen resepti oli toteuttaa!

1425732_10200866451650567_1589911340_n
Bongasimme ohjeen kaupan hyllyltä löytyvästä Dr. Oetkerin "Tule joulu ihanin!" lehdestä :-D Tässä ovat ainesosat mitä leivoksiin tarvitaan:

Taikina
2 ps (100g) Dr. Oetker Mantelijauhetta
3 dl tomusokeria
3 munanvalkuaista
1 dl sokeria
2 rkl kaakaota (jos haluaa suklaan makuisia) tai 2 tl elintarvike- tai pastaväriä

Täyte
1 ps Dr. Oetker Kakkumousse-aineksia
2 dl maitoa

1450820_10200866450810546_569679783_n
Ensin vaahdotetaan huoneenlämpöiset munanvalkuiset kovaksi vaahdoksi. (Huom! pidimme munanvalkuaisia varmaankin 45 minuuttia huoneenlämmössä ennen vatkaamisen aloittamista). Lisää seuraavaksi sokeri joukkoon pienissä erissä kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Vaahdota kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.

1395406_10200866451370560_282458919_n
Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi erillisessä kulhossa ja lisää ne siivilän läpi munanvalkuaisseokseen varovasti nostellen (varo ettei vaahto hierveästi lässähdä). Sekoita varovasti niin, että seos on tasainen. 

644345_10200866450970550_697761831_n
Me lisättiin joukkoon hieman pinkkiä pastaväriä, jotta saatiin taikinasta vaaleanpunaista. 

1458590_10200866450370535_305612506_n
Sitten vain taikina pursottimeen ja pursottelemaan! Mikäli pursotin puuttuu, voi sen tehdä myös muovipussista leikkaamalla sen yhteen kulmaan noin 1 cm kokoisen reijän. Noista pursotuksista ei kannata tehdä hirveän isoja, sillä ne leviävät tuossa leivinpaperilla aika mukavasti. Meilläkin tuli aika isoja noista. Piti ohjeen mukaan tulla 25 mutta meillä tuli 15 :-D 

Pursottamisen jälkeen taikinan annetaan seistä pöydällä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen paistamista, jotta pinta ehtii hieman kovettua. Sitten vain uuni päälle 150 asteeseen (kiertoilmalla) ja macaron leivokset uuniin noin 15-20 minuutiksi. Muista tarkkailla! ;-)

996951_10200866450490538_521374157_n
Annetaan leivoksien jäähtyä leivinpaperilla hieman. Sillä aikaa voit valmistaa kakkumoussen. Kakkumoussepussin sekaan lisätään 2 dl maitoa ja vaahdotetaan sähkövatkaimella. Pursota moussea joka toiselle keksille ja paina toinen keksi vaahdon peitoksi. 

1456536_10200866450130529_1917162673_n
Ja valmista tuli! Nuo vain sulavat suuhun, todellista herkkua!

1395377_10200866450250532_1609391177_n

2 kommenttia: