
Innostuimme äidin kanssa tekemään macaron leivoksia. Ajattelimme, että ne ovat tosi vaikeita tehdä ja että vain pieni virheliike voisin tuhota koko leivoksen. Netin keskustelupalstojen kauhukertomukset osoittautuivat kuitenkin melko perättömiksi. Yllätyimme kuinka yksinkertainen resepti oli toteuttaa!

Bongasimme ohjeen kaupan hyllyltä löytyvästä Dr. Oetkerin "Tule joulu ihanin!" lehdestä :-D Tässä ovat ainesosat mitä leivoksiin tarvitaan:
Taikina
2 ps (100g) Dr. Oetker Mantelijauhetta
3 dl tomusokeria
3 munanvalkuaista
1 dl sokeria
2 rkl kaakaota (jos haluaa suklaan makuisia) tai 2 tl elintarvike- tai pastaväriä
Täyte
1 ps Dr. Oetker Kakkumousse-aineksia
2 dl maitoa

Ensin vaahdotetaan huoneenlämpöiset munanvalkuiset kovaksi vaahdoksi. (Huom! pidimme munanvalkuaisia varmaankin 45 minuuttia huoneenlämmössä ennen vatkaamisen aloittamista). Lisää seuraavaksi sokeri joukkoon pienissä erissä kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Vaahdota kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.

Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi erillisessä kulhossa ja lisää ne siivilän läpi munanvalkuaisseokseen varovasti nostellen (varo ettei vaahto hierveästi lässähdä). Sekoita varovasti niin, että seos on tasainen.

Me lisättiin joukkoon hieman pinkkiä pastaväriä, jotta saatiin taikinasta vaaleanpunaista.

Sitten vain taikina pursottimeen ja pursottelemaan! Mikäli pursotin puuttuu, voi sen tehdä myös muovipussista leikkaamalla sen yhteen kulmaan noin 1 cm kokoisen reijän. Noista pursotuksista ei kannata tehdä hirveän isoja, sillä ne leviävät tuossa leivinpaperilla aika mukavasti. Meilläkin tuli aika isoja noista. Piti ohjeen mukaan tulla 25 mutta meillä tuli 15 :-D
Pursottamisen jälkeen taikinan annetaan seistä pöydällä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen paistamista, jotta pinta ehtii hieman kovettua. Sitten vain uuni päälle 150 asteeseen (kiertoilmalla) ja macaron leivokset uuniin noin 15-20 minuutiksi. Muista tarkkailla! ;-)

Annetaan leivoksien jäähtyä leivinpaperilla hieman. Sillä aikaa voit valmistaa kakkumoussen. Kakkumoussepussin sekaan lisätään 2 dl maitoa ja vaahdotetaan sähkövatkaimella. Pursota moussea joka toiselle keksille ja paina toinen keksi vaahdon peitoksi.

Ja valmista tuli! Nuo vain sulavat suuhun, todellista herkkua!

oi sun blogi on ihana :D kuinka vanha muuten oot ?(:
VastaaPoistaVoi kiitos! :) Oon 19 :D
Poista